hvorfor noen hater atv kjøring i naturen

Det har alltid vært stor debatt mellom motorsport aktivister som ønsker å nyte ri sine maskiner i friluft og andre naturelskere som hevder at off-road kjøretøyer skade miljøet og ødelegge området for alle som ønsker å nyte naturen på andre måter . Argumentet kan gjøres at motorsykkel og ATV ryttere har like mye rett til å bruke statens grunn som alle andre, men de fleste andre friluftsaktiviteter ikke forstyrrer ridning veien ridning kan forstyrre fotturer, jakt, fiske, fugletitting, eller til og med balansen i naturen og opprettholde konsistente elvesletter. Selv om det alltid kan være en konflikt, forstå hva andre naturelskere gjør og hvordan din ridning påvirker dem vil bidra til å holde ATV kjøring i dagens områder, og muligens hjelpe den spre seg til enda flere områder.

Nummer én begrunnelse for å forby ATV kjøring i visse områder er skadelig innvirkning det kan ha på miljøet. Selv om ATV røyker, er støyende, og hjelpe redistribuere gjørme på en del av eiendommen, har disse faktorene liten innvirkning på miljøet. Men ATV riding, hvis det gjøres feil eller uforsiktig kan skade vassdrag og har svært merkbare effekter på det lokale miljøet. Den største og mest sannsynlig risiko er skader på vegetasjon langs bredden av vassdrag og nærliggende områder. Fordi disse plantene holde elvebredden sammen, hvis plantene blir drept ved å ri over dem, kan jordsmonnet i dette området lett vaskes bort, endre flyten av elva og ofte forårsaker flom. Denne typen flom forårsaker skade bottomlands, som vanligvis er svært fruktbar og en hotspot for hjort, kalkun, skogsopp, en overflod av ville fugler, og mange andre ting som andre naturelskere oppsøke. I tillegg økt erosjon langs elver og bekker føre fint sediment for å fylle vann, noe som gjør det vanskelig for skapninger som rumpetroll og crawdads å vokse og utvikle seg, noe som gjør vondt økosystemet, samt fiskebestanden og fiskemuligheter. De fleste statlige lover tillater deg å krysse en elv eller bekk på en ATV, men mest skade kommer fra å ri opp og ned vassdrag fordi så mye sediment blir rørt opp i vannet.

Annet enn ikke å skade vassdrag og elveslette, er det flere andre ting du kan gjøre for å sikre at ridning ikke forstyrrer andre aktiviteter som går på langs stien. For det meste, bør du være greit så lenge du holder riding på stien. Det er når du beveger deg fra stien som du vil støte på folk som ikke setter pris på motorsport så mye som deg, og du kan i noen tilfeller ødelegge hele dagen. Hvis du kjører i områder som tillater jakt, bør du ta et minutt eller to for å finne ut hva dyrene er i sesongen, slik at du vet hva annet som skjer i skogen. Mange jegere klager over ATV ryttere kjører av deres jakt flekker å se om de har noe hell. Selv om de fleste jegere ikke har noe imot å chatte den, husk at mange jegere ser frem til bagging en stor hjort eller kalkun i månedsvis, og en ATV av stien er ofte nok til å forstyrre dyrs normale mønstre og holde jegere fra å se noe . Det ville være det samme som om du var ser frem til en rides et område, bare for å vende tilbake for en andre og har en jeger ødelegge turen ved slashing dekk. Din dag, samt uker eller måneder med planlegging og forventning, ville bli ødelagt i noen korte sekunder. Det samme kan være sant for fugletittere, turgåere og folk fiske i elver og dammer der du ri. Selv om du kanskje ikke er klar over det, er en ATV en merkbar tilstedeværelse i skogen, og ikke en som alle skapninger, inkludert mennesker, setter pris på.

Selv om det kan være noen konflikt mellom motorsportselskere og andre friluftsinteresserte, kan litt respekt gå en lang vei. Også huske på at mange mennesker som jakt, fiske, fottur, etc, også ri eller har ridd ATV og vice versa. Mange jegere vil bruke ATV stier å dekke bakken raskt og komme inn i områder som vanligvis er usjenert og fange sitt bytte intetanende. De fleste jegere er klar over at hjort og kalkun blir vant til synet og lyden av ATV på stier. Men når du forlater stien med ATV, er du forstyrre dyreliv og muligens elvesletter, som gir andre naturelskere og lovgivere en solid grunn til å begrense ATV kjøring til visse utpekte områder.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

prinsessedraum

prinsessedraum

28, Agdenes

bood i norge noen år . er 27 .drømmer om å bli prinseese i i en film jeg skal lage vist jeg vinner viking lotto . her er min nb.gravatar.com/karajessy

Kategorier

Arkiv

hits